Hauts-de-France (Noorden en Picardië)

Lille ofwel Rijsel is de hoofdstad van de regio Hauts-de-France. In Le Nord-Pas-de-Calais heeft Lille het grootste aanbod aan winkels, restaurants en hotels. Picardië is bekend om haar kathedralen en kastelen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Hauts-de-France

  1. De kathedraal van Amiens (zie Amiens)
  2. Het paleis van Compiègne (zie Compiègne)
  3. Het kasteel van Chantilly (zie Chantilly)
  4. Nausicaá in Boulogne-sur-Mer (zie Opaalkust)
  5. Palais des Beaux-Arts in Lille (zie Lille)

Op onderstaande kaart zijn de belangrijkste bezienswaardigheden weergegeven met gele letters.

Interactieve kaart Hauts-de-France

1 Op Reis FrankrijkDe Opaalkust

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Opaalkust behoren de aquariums van Nausicaá, Chateau-musée (beiden in  Boulogne-Sur-Mer) en Cap Blanc-Nez.

Boulogne-sur-Mer

2 Op Reis FrankrijkSt-Omer en La Coupole

Saint-Omer is vooral een bezoek waard omwille van haar kathedraal. Dichtbij St-Omer ligt La Coupole d’Helfaut-Wizernes,  een lanceerbasis uit de tweede Wereldoorlog. Dit is nu ingericht als oorlogsmuseum .

Op Reis FrankrijkLille en omgeving

Lille (Rijsel)heeft een aantrekkelijk centrum met veel gebouwen in Vlaamse renaissancestijl. In en rondom Lille liggen enkele interessante musea.

Lille Arras

4 Op Reis FrankrijkArras en omgeving

De belangrijkste bezienswaardigheden van Arras zijn Grand’Place en Place de Héros. Lewarde (circa 30 minuten per auto) is een bezoek waard omwille van het Mijnmuseum.

5 Op Reis FrankrijkAmiens

Amiens is wereldberoemd vanwege haar kathedraal. Mooie omgevingen voor een stadswandeling zijn het historisch centrum, Quartier St-Leu en les Hortillonnages. Amiens heeft bovendien een interessant museum.

Amiens Laon

6 Op Reis FrankrijkLaon

Laon heeft een schitterende kathedraal en een mooi historisch centrum.

7 Op Reis FrankrijkCompiègne

Het paleis van Compiègne behoort tot de mooiste paleizen van Frankrijk. In het paleis zijn drie interessante musea gevestigd. Aan de zuidgrens van het woud van Compiègne staat het kasteel van Pierrefonds.

Bauvais & Chantilly

8 Op reis FrankrijkBeauvais

Beauvais is vooral een bezoek waard vanwege haar kathedraal.

Op reis frankrijk 9Chantilly

Het kasteel van Chantilly is nog beroemder dan de nabijgelegen renbanen. Chantilly is interessant voor wie in paarden, dressuur, geschiedenis, kunst of architectuur geïnteresseerd is.

Chantilly & Senlis

Senlis

Senlis heeft zowel een fraaie kathedraal als historisch centrum. Bovendien liggen er in de omgeving van dit stadje enkele bezienswaardigheden. Het nabijgelegen Parc Astérix is het bekendste pretpark van Hauts-de-France.

Hotels, aparthotels & appartementen

In Lille is het aanbod aan hotels, aparthotels en appartementen het grootste. In Boulogne-sur-Mer is redelijk veel keuze m.b.t. hotels en aparthotels. Laatstgenoemde stad heeft als troef de zee, maar mist een historisch centrum met voldoende faciliteiten. Voor wie een hotel, aparthotel of appartement wilt boeken in een levendig historisch centrum is Amiens geschikt. Kleinere steden met een aangenaam centrum zijn Laon, Arras, Senlis, Compiègne en Chantilly.

Geef een reactie